ВООЗ скликає термінову нараду через спалах мавпячої віспи в Європі

Читать на русском
Перші випадки мавпячої віспи в Європі були зафіксовані 7 травня у Великобританії. Потім про схожі випадки заявили Португалія та Іспанія
Ілюстративне фотоAFP 2022

Всесвітня організація охорони здоров'я скликає екстрену нараду, присвячену спалаху віспи мавп на території Європи - нової хвороби, яка викликає побоювання не менше, ніж коронавірус. Станом на вечір 20 травня в європейських країнах зареєстровано вже понад 100 випадків мавпячої віспи.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Так, у нараді, яку ініціювала ВООЗ, візьме участь консультаційна група STAG-IH. Вона консультує ВООЗ з питання інфекційних ризиків для глобальної охорони здоров'я.

Перші випадки мавпячої віспи в Європі були зафіксовані 7 травня у Великобританії. Потім про схожі випадки заявили Португалія та Іспанія. У всіх випадках захворіли люди, які або побували за кордоном, або певний час тісно контактували з хворими.

Станом на 20 травня випадки мавпячої віспи фіксуються у Франції, Італії, Швеції та Австралії; під підозрою Німеччина, США та Канада.

Тим часом в Україні найближчим часом з'явиться препарат від коронавірусу «Молнупіравір», який закупили за рахунок держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: