Встановлений командир роти військ рф, який наказував вбивати цивільних на Київщині

Читать на русском

Правоохоронцям вдалося встановити особу командира роти військ росії, який віддавав накази вбивати цивільних у Київській області.

Правоохоронцям вдалося встановити особу командира роти військ росії, який віддавав накази вбивати цивільних у Київській області.

Без його дозволу жителі села Липівки Бучанського району не могли вийти з дому навіть по воду, повідомляє генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

«Це 30-річний старший лейтенант Василь Литвиненко - командир роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ з РФ у складі 35 загальновійськової армії», - написала вона.

За її словами, прокурори спільно з поліцейськими викрили його на порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному із вбивством. За даними слідства, російський офіцер був старшим під час окупації Липівки Бучанського району Київської області. Він розпоряджався навіть тим, чи можна місцевим жителям надавати медичну допомогу та залишати свої будинки.

Слідство встановило, що на виконання злочинних наказів командира роти, підлеглі з автоматів, поранили беззбройного громадянського літнього чоловіка прямо на його дворі. Проте на цьому вони не зупинилися – незабаром окупанти з танку розстріляли будинок, де було поранено ними мешканця. Він згорів разом із будинком.

Венедіктова додала, що наразі правоохоронці встановлюють інших учасників цього злочину, а також причетність Литвиненка до поранення ще двох мешканців Липівки та руйнування 18 житлових будинків у селі.

Раніше у МВС повідомили про те, що на Київщині повністю розмінували ключові автодороги.

Також в Офісі генпрокурора повідомляли, що жертвами нападу росії в Україні стали вже понад 230 дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: