Стало відомо, скільки українських засуджених відпустили воювати на фронт

Читать на русском
В Україні з початку військового вторгнення зголосилися йти на фронт понад 360 засуджених. Їх помилували.
Фото Слово і діло

В Україні з початку військового вторгнення зголосилися йти на фронт понад 360 засуджених. Поки що потреби у четвертій хвилі помилування немає.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону у вівторок, 17 травня.

Росія утримує полонених українських військових у в’язницях Ростовської областіРосія утримує полонених українських військовослужбовців у колоніях загального режиму, не здійснивши перепрофілювання в'язниць у табори для військовополонених.

За його словами, після 24 лютого в Україні вже було три хвилі помилувань, під час яких було звільнено 363 особи.

«363 особи було звільнено з місць позбавлення волі. Таке звільнення передувала тривала процедура оцінки. Ми випускали лише тих, щодо яких переконалися, що такі особи не становлять небезпеки для суспільства і там, де справді була можливість залучити їх до оборони наших держав», - сказав Малюська.

Він розповів, що буде з засудженими, які після початку військового вторгнення росії в Україну зголосилися йти на фронт.

«Єдине що – у нас немає дамоклового меча над їхньою головою: якщо раптом війна закінчується або термін контракту – то ви повернетеся до в'язниці. Як правило, це стосувалося тих осіб, термін відбування покарання яких був на завершальному етапі. Тому повертати їх назад нема рації, оскільки вони точно втратили суспільну небезпеку», - уточнив міністр.

Малюська додав, що зараз потреби у четвертій хвилі помилування немає: запитів від ЗСУ не надходило.

Нагадаємо, у лютому після нападу росії стало відомо, що деяких ув'язнених випустять із в'язниці для захисту України. Вони пішли воювати на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: