Деяких ув'язнених випустять із в'язниці для захисту України: Венедіктова розповіла подробиці

Читать на русском

Випускатимуть із в'язниці для захисту держави лише ув'язнених із бойовим досвідом в АТО у 14-15 роках.
gp.gov.ua

Деяких ув'язнених випустять із-під варти для участі у захисті України.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова пояснила деталі, повідомляє пресслужба відомства.

Амністія в Україні: скільки засуджених звільнили за час незалежностіДо Дня Незалежності в Україні можуть провести амністію засуджених. Як проходила амністія в попередні роки – на інфографіці.

«Перше – це не масова акція, а дуже виважений та точковий крок. Просто людською мовою кажучи, населенню хвилюватись за те, що через це кримінал заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на «день відкритих дверей» теж», – заявила Венедіктова.

Кожен, кого випустять, має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках. За словами Венедіктової, «усі вони затяті противники «руського миру», по кожному індивідуально оцінені всі ризики та механізми контролю за ними.

«Захищати Батьківщину – це обов'язок, а й право. І коли стоїть питання про збереження державності та подальшу долю країни, ми вважаємо, що ті, хто оступився, але бажають допомогти захистити рідну землю, заслужили на цей шанс. До того ж, ми переконані, що основне завдання пенітенціарної системи – не покарання, а виправлення», – додала вона.

Крім того, прокурори всіх рівнів зняли арешт та передали на потреби армії техніку, озброєння та паливо – всього понад 10 тисяч тонн.

Нагадаємо, в Україні відкрили кримінальні провадження за фактом вторгнення ЗС РФ на територію північних, східних та південних областей України, завдання авіаційних та артилерійських ударів по військових об'єктах та військових формуваннях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: