За час війни щонайменше 3 тисячі українців померли через відсутність лікування хронічних хвороб – ВООЗ

Читать на русском
Близько 3 тисяч людей передчасно померли, бо не змогли отримати доступу до лікування хронічних хвороб, зокрема раку, ВІЛ та СНІДу.
dailysabah.com

Щонайменше 3 тисячі людей померли в Україні з моменту повномасштабного вторгнення росії, оскільки вони не змогли отримати доступу до лікування хронічних захворювань.

Про це повідомив голова Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге, передає Reuters.

Рівень смертності в Україні: від чого найчастіше помирають громадяниЗа останні кілька років українці найчастіше помирали від серцево-судинних захворювань та онкології.

«Сорок відсотків домогосподарств мають принаймні одного члена, який потребує лікування хронічного захворювання, яке вони більше не можуть знайти. Це призводить до приблизно 3000 передчасних смертей, яких можна було б уникнути», — сказав Клюге, згадавши такі захворювання, як ВІЛ/СНІД та рак.

Він додав, що на сьогоднішній день задокументовано близько 200 нападів на медичні установи в Україні.

Глава місії ООН в Україні з прав людини Матільда Богнер також зазначила, що в країні спостерігається зростання смертності через відсутність доступу до медичної допомоги. «Право на здоров'я серйозно постраждало по всій країні», – констатувала вона.

Нагадаємо, російські війська пошкодили в Україні 400 закладів охорони здоров'я, ще 40 повністю зруйнували.

Раніше у міськраді Маріуполя заявили, що до кінця року від хвороб та нестерпних умов у місті може померти понад 10 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: