ВООЗ може закрити регіональний офіс у Москві – прийнято резолюцію

Читать на русском
ВООЗ може закрити офіс Європейського регіонального бюро у москві. Сьогодні на засіданні було прийнято резолюцію із закликом розглянути це питання.

Європейські члени Всесвітньої організації охорони здоров'я провели засідання, на якому було розглянуто вплив російського вторгнення на систему охорони здоров'я України. Крім того, було прийнято резолюцію, яка закликає ВООЗ розглянути питання про перенесення регіонального офісу з москви.

Резолюція не має обов'язкової сили, її було прийнято 43 голосами «за», троє було «проти», двоє – утрималися, повідомляє The Washington Post.

Роль МКЧХ у російській загарбницькій війні: у чому претензії України та як розв'язати суперечкуВ чому суть невдоволення українців діями Міжнародного Комітету Червоного Хреста, чи має право керівництво організації зустрічатися з представниками країни-агресора, та яким чином можливо залагодити непорозуміння – в матеріалі «Слово і діло».

У резолюції ВООЗ закликали зайняти більш чітку позицію щодо росії через війну в Україні, а також розглянути питання про перенесення офісу ВООЗ щодо профілактики захворювань із москви.

Також у документі директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Хансуа Клюге закликають «розглянути питання про тимчасове призупинення всіх регіональних нарад у російській федерації» та обговорити цей захід на наступній сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка відбудеться у травні.

У міністерстві охорони здоров'я росії вже заявили, що резолюція ВООЗ «носить виключно політичний характер».

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко ще наприкінці лютого закликав ВООЗ припинити співпрацю з росією.

На початку квітня Генеральна асамблея ООН проголосувала за відсторонення росії від Ради з прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: