Кім розповів, коли у Миколаєві планують відновити водопостачання

Читать на русском
У Миколаєві планують відновити централізоване водопостачання у найближчі один чи два тижні. Води у місті немає вже три тижні.

Водопостачання у Миколаєві планують відновити у найближчі один чи два тижні.

Про це під час звернення заявив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім.

У Бучі та Ірпені відновили подачу водиУ містах Буча та Ірпінь Київської області, які сильно постраждали від війни, відновлено водопостачання будинків.

«Гроші по воді (від уряду – ред.), що займалися два тижні, отримали. Думаю, у найближчі один-два тижні запустимо. Щодо компенсацій для внутрішньо переміщених осіб населені пункти додали. Ще проаналізуємо, можливо, коригуватимемо. Працюємо щодо евакуації з ліній розмежування. У тому числі й щодо евакуації тварин, яких відпустили люди», – розповів Кім.

Зазначимо, що напередодні Кабмін виділив із резервного фонду держбюджету 56 млн гривень на відновлення водопостачання в Миколаєві. Зокрема кошти будуть спрямовані на буріння нових артезіанських свердловин.

У Миколаєві немає централізованого водопостачання вже три тижні, з 12 квітня. Російські окупанти пошкодили водопровід «Дніпро-Миколаїв», яке забезпечувало водою місто. У Миколаєві організовано точки видачі технічної води

Нагадаємо, за словами мера міста Олександра Сенкевича, влада Миколаєва готується до повномасштабного нападу російських військ або облоги міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: