В Ірпені залишаються непізнаними понад 100 жертв окупантів

Читать на русском
Із 290 тіл мирних жителів Ірпеня, які були ексгумовані для проведення експертизи та перепоховання, понад 100 залишаються непізнаними.
Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Із 290 тіл мирних жителів Ірпеня, які були ексгумовані для проведення експертизи та перепоховання, 105 залишаються непізнаними.

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова у ефірі телемарафону у вівторок, 3 травня.

Десятки жителів у Бучі та Ірпені загинули від протипіхотної зброї часів Першої світовоїДесятки мирних жителів, які загинули під час російської окупації Бучі та Ірпеня Київської області, були вбиті крихітними металевими дротиками від снарядів російської артилерії.

«Прокурори та слідчі зафіксували застосування ворогом по мирному населенню протипіхотних мін, мінометних мін 72-мм і 120-мм калібру, аеробалістичних ракет Іскандер-М, шрапнельних снарядів, споряджених стрілоподібними вражаючими елементами, що є порушеннями військової війни. Ця зброя заборонена Женевськими конвенціями», - сказала Венедиктова.

Також вона додала, що під час огляду місця події доставлено 290 тіл: 161 тіло чоловіків, 73 – жіночих, одне дитяче та 55 людських останків. Вже пізнані 185, а 105 на даний момент залишаються невідомими.

«Причиною смерті 35 людей є осколкові поранення, у 40 випадках – вогнепальні рани. У п'яти випадках підтверджена причина смерті – закриті черепно-мозкові травми. Ще у 110 тіл причина смерті наразі встановлюється», - заявила генпрокурор.

Нагадаємо, раніше Венедіктова заявила, що командувачеві Східного військового округу росії повідомили про підозру за спробу захоплення Києва.

Також вона повідомляла, що ідентифіковано десять росіян, причетних до звірств у Бучі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: