У Миколаївській та Одеській областях зранку пролунали вибухи - подробиці

Читать на русском
Сьогодні, 1 травня, зранку у Миколаївській області та Одеській області пролунали вибухи. Подробиці у матеріалі.
t.me/mykolaivskaODA

Сьогодні, 1 травня зранку у Миколаївській області пролунав вибух. Одразу за ним в Одеській області також повідомили про подібну ситуацію.

Про це начальник Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім повідомив у Телеграмі та речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

Як повідомляли раніше місцеві ЗМІ, сьогодні в одному з районів Миколаєва вранці було чути вибух. Також видання повідомляли, що в небі видніється стовп диму.

Фото з місця подій опублікував у Телеграмі начальник Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім із підписом: «Окупанти проти українських добрив».

Пізніше він уточнив, що під ударами опинилася селітра/нітроамофоска. Заміри показали, що повітря чисте.

«Хмара вже біла. Перевіряємо склад повітря... Селітра/нітроаммофоска. Повітря чисте», - написав голова Миколаївської ОВА.

Тим часом стало відомо, що в Одесі також чули вибух. Місцева влада попередньо повідомила - це робота ППО.

«За попередньою інформацією це працює система протиповітряної оборони, наразі всі деталі уточнюються», - заявив Сергій Братчук.

Згодом стало відомо, що над Одесою збили російський розвідувальний безпілотник.

«Над Одесою працював ворожий безпілотник-розвідник. Влучанням нашої ППО відправлений за відомим курсом безповоротньо», - повідомили в ОК «Південь».

Нагадаємо, що у суботу, 30 квітня, окупанти завдали ракетного удару по Одесі, з ладу виведена злітно-посадкова смуга аеропорту.

Також нагадаємо, що в Одесі почали працювати нові системи ППО. Місто готується до тривалої комендантської години з 1 по 3 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: