Внаслідок бомбардувань рф в Україні зруйновано 17 дитсадків, ще понад 500 пошкоджено

Читать на русском
За два місяці війни в Україні зруйновано 17 закладів дошкільної освіти. Також зруйновано понад 70 шкіл.

За два місяці війни в Україні внаслідок щоденних бомбардувань російських окупантів зруйновано 17 закладів дошкільної освіти. Також зруйновано понад 70 шкіл.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Дніпров під час брифінгу 27 квітня.

Скасування ЗНО та завершення навчального року в умовах війни: подробиціДипломи про базову та повну загальну середню освіту у 2022 році отримають усі випускники 9 та 11 класів, незалежно від того, де вони знаходяться.

«За більше ніж 2 місяці повномасштабного російського вторгнення, внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 1,5 тисячі навчальних закладів. 102 із них повністю зруйновані. Зокрема, пошкоджено 518 закладів дошкільної освіти. З них повністю зруйновано 17.707 установ загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої освіти. При цьому, понад 74 зруйновані повністю», – наголосив Дніпров.

Також зруйновано 6 закладів професійної технічної освіти, 79 пошкоджено.

Станом на 25 квітня навчання розпочали 3 676 958 учнів. 86 965 внутрішньопереміщених дітей долучилися до навчання у закладах загальної середньої освіти за місцем свого тимчасового перебування. Більшість із них у Львівській області.

За кордон виїхали 623 642 учні та 23 447 педагогічних працівників закладів загально середньої освіти. Повністю оновлено освітній процес у дистанційному форматі у закладах професійно-технічної освіти у 18 областях України.

Нагадаємо, МОН заборонило відправляти вчителів у неоплачувані відпустки під час воєнного стану.

Також повідомлялося, що зі шкільної програми незабаром можуть забрати уроки російської мови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: