Скасування ЗНО та завершення навчального року в умовах війни: подробиці

Читать на русском
Дипломи про базову та повну загальну середню освіту у 2022 році отримають усі випускники 9 та 11 класів, незалежно від того, де вони знаходяться.
Фото Слово і діло

В Україні скасували проведення ЗНО. Водночас свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту у 2022 році отримають усі випускники 9 та 11 класів, незалежно від того, де вони знаходяться.

Про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у Telegram 24 березня.

Окупанти на Донбасі забороняють навчання у школах українською – омбудсменНа окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські окупанти заявили про поновлення навчання у школах, проте без викладання української мови.

«Щодо завершення навчального року в умовах воєнного стану. Багато питань отримую від дітей та батьків про завершення навчання та отримання документів про освіту. Ми напрацьовуємо алгоритм і найближчим часом наказом Міністерства освіти і науки України буде затверджено методичні рекомендації з окремих питань завершення навчального року в умовах воєнного стану», - написав він.

За словами чиновника, процедуру видачі свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту випускникам 9 та 11 класів буде роз'яснено у рекомендаціях.

«Ці документи обов'язково отримають усі випускники, незалежно від того, де вони є. Зокрема, порядок врегулює отримання документів тимчасово внутрішньо переміщеними здобувачами та виїхали за територію України», - додав міністр.

Також буде розроблено алгоритм щодо завершення 2021-2022 навчального року.

Крім того, сьогодні Верховна рада скасувала ЗНО у 2022 році. За ухвалення законопроекту №7132 проголосували 348 нардепи у четвер, 24 березня.

Вступна кампанія пройде за спеціальною процедурою, механізм розробляють.

Відповідно до прийнятого законопроекту:

  • випускники 2021-2022 навчального року звільняються від проходження підсумкової атестації;

  • вступ до цього року пройде за спрощеним механізмом без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного професійного вступного випробування.

Нагадаємо, навчання у школах призупинили з 24 лютого – після нападу Росії на Україну. Пізніше у деяких областях відновили навчання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: