Держави-члени ОДКБ не підтримують росію у війні проти України – розвідка

Читать на русском
Союзники російської влади за військово-політичною міжнародною організацією не підтримують бойові дії на українській території.

Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан не виявляють бажання брати участь у війні проти України на стороні окупаційних військ російської федерації.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Країни-члени Організації договору колективної безпеки (військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія, Таджикистан) не виявляють бажання брати участь у війні проти України. Попри наполягання рф, учасники ОДКБ не хочуть ухвалювати рішення щодо проведення миротворчих операцій поза межами своїх країн. В тому числі на території так званих «ДНР» та «ЛНР», – інформує розвідка.

За даними розвідників, члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території росії або Білорусі, але тільки після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію. Наразі всі країни-учасники ОДКБ, крім рф і Білорусі, дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення.

Нагадаємо, зранку 26 квітня з'явилася інформація, що у Придністров'ї було підірвано дві вишки радіозв'язку та військовий аеродром. Постраждалих нема.

Напередодні у Придністров'ї заявили про обстріл «Міністерства держбезпеки» із гранатомета.

Розвідка України повідомляла, що серія вибухів у будівлі так званого «Міністерства державної безпеки» невизнаного Придністров'я – це спланована провокація російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: