Солдати рф вимагають 5000 євро за військовополоненого ЗСУ, погрожуючи стратою – Подоляк

Читать на русском
Російські окупанти вимагають 5000 євро за українського військовополоненого. Окупанти записують відео з погрозами та відправляють його матерям.

Російські окупанти вимагають 5000 євро за українського військовополоненого. Окупанти записують відео з погрозами та відправляють його матерям українських солдатів.

Про такий випадок розповів радник голови ОПУ Михайло Подоляк у Twitter 25 квітня.

Росіяни планують «паради» 9 травня в Маріуполі та Донецьку, на яких проведуть українських полоненихУ спробі продати своєму населенню хоч якусь перемогу росія готова піти на чергове серйозне порушення Женевської конвенції

«Це відео надіслали матері українського полоненого російські солдати. Вони вимагають 5000 євро до понеділка, інакше на наступному відео буде страта її сина. Російські військові дедалі більше нагадують бойовиків ІДІЛ. росія має бути визнана державою-терористом», - написав він.

Нагадаємо, Україна та росія за час війни провели вже шість обмінів полоненими.

Шостий відбувся 21 квітня. Додому повернулися 19 осіб, з яких 10 військових ЗСУ (включаючи 2 офіцерів) та 9 цивільних. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

9 квітня Україна провела п'ятий обмін полоненими з рф. Додому повернули 76 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: