Маск надасть Україні доступ до супутникового інтернету Starlink

Читать на русском
Ілон Маск відгукнувся на прохання Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова щодо доступу до супутникового інтернету.
mediasat.info

Ілон Маск відгукнувся на прохання Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова щодо доступу до супутникового інтернету.

Про це він повідомляв у twitter.

«Сервіс Starlink тепер активний в Україні. Інші термінали у дорозі», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомляли, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до засновника SpaceX Ілону Маску з проханням забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.

Starlink — це проєкт компанії SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Проєкт запустили у 2020 році в США та Канаді.

Starlink – це платформа, яка представляє собою мережу супутників. Ці супутники на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Із наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

Михайло Федоров також звернувся до генерального директора корпорації Apple Inc Тіма Кука з проханням заблокувати магазин додатків Apple Store для всіх громадян Росії.

У суботу, 26 лютого, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що уже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення про відключення Російської Федерації від міжнародної міжбанківської системи.

Експерт розповів, як відключення Росії від SWIFT вдарить по їхній економіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: