Ілон Маск попередив про небезпеку для Starlink в Україні

Читать на русском
Маск порадив включати Starlink тільки за необхідності та розміщувати антену якнайдалі від людей.

Засновник SpaceX, що розробила систему супутникового інтернету Starlink, Ілон Маск попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ на території України.

Про це Маск повідомив у Twitter.

«Важливе попередження: Starlink — єдина неросійська система зв'язку, яка досі працює в деяких частинах України, тому висока ймовірність того, що вона стане ціллю. Будь ласка, використовуйте обережно», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Маск порадив включати Starlink тільки за необхідності та розміщувати антену якнайдалі від людей.

При цьому, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у коментарі до твіту Маска написав: «Звичайно. Ми збираємось використати їх для українців і після нашої перемоги».

Starlink — це проєкт компанії SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Проєкт запустили у 2020 році в США та Канаді.

Starlink – це платформа, яка представляє собою мережу супутників. Ці супутники на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Із наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

Нагадаємо, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до засновника SpaceX Ілону Маску з проханням забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.

Ілон Маск на прохання відгукнувся: «Сервіс Starlink тепер активний в Україні. Інші термінали в дорозі».

Напередодні, 28 лютого, перша партія прибула до України.

Також нагадаємо, що Федоров просить Viber та Paypal заблокувати сервіси в Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: