Російські окупанти зруйнували на Луганщині сім православних храмів

Читать на русском
Російські окупанти зруйнували лише у Луганській області щонайменше сім православних храмів.
Сергій Гайдай

Російські окупанти зруйнували лише у Луганській області щонайменше сім православних храмів.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Руський мир» руйнує все на своєму шляху. Йому не потрібні ані люди, ані будинки, ані підприємства, ані пам’ятки культури. Росіяни стирають із Луганської землі все, що зустрічають. Навіть те, у що самі вірять, – православні храми», – йдеться у його повідомленні.

Зокрема, чотири прямі ворожі влучання пошкодили Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку. Попри це, у підвальному приміщенні там сьогодні відбулася пасхальна заутреня та Божественна літургія.

Частково зруйнована будівля Свято-Катериненського храму у Щасті, яка є пам'яткою культурної спадщини. Артилерійські снаряди влучили у Свято-Митрофанівський храм в Лисичанську і храм на честь Мотрони Московської у Рубіжному. Пошкодження також отримав храм Свято-Михайлівської парафії у Попасній.

Крім цього, у Рубіжному постраждала новобудова – Свято-Георгіївський храм. У Свято-Троїцькому храмі в Троїцькому повибивало вікна.

Нагадаємо, внаслідок ворожих обстрілів населених пунктів Луганської області 23 квітня загинуло 8 осіб, 2 особи постраждали, зруйновано не менше 8 будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: