Резніков розповів, що могло б запобігти наступові росії

Читать на русском
У Міноборони вважають, що наступові Росії змогли б запобігти санкції проти країни-агресора та надання Україні озброєння.
фото Кабмін

Наступові росії на Україну можна було б запобігти, якби проти країни-агресора впровадили превентивні санкції та надали б Києву необхідну зброю.

Про це повідомив голова Міноборони Олексій Резніков у статті для видання The Wall Street Journal.

Український міністр нагадав, що у 2014 році росія напала на Україну, однак світ вирішив не втручатися, а тепер «російські бомби стирають наші міста із землі, і світ не зміг їх зупинити».

На Заході вважають, що у короткостроковій перспективі війна в Україні не закінчиться – CNNНа Заході все більше вважають, що війна в Україні не закінчиться у короткостроковій перспективі. У США гадають, що війна може тривати до кінця року.

«Все це можна було б попередити. Якби Захід впровадив проти росії превентивні санкції та надав Києву достатню кількість оборонних озброєнь, насамперед систем ППО та ПРО, сьогодні були б живі десятки тисяч українців», - зазначив міністр.

Резніков підкреслив, що реакція країн Заходу на російське вторгнення в Україну була занадто повільною.

«Як сказав президент Володимир Зеленський, глобальна відповідь на кризу такого масштабу має бути негайною, протягом 24 годин, а не через тижні чи місяці», - додав міністр.

Нагадаємо, у NYT повідомили, що наступні чотири тижні визначать остаточний результат війни росії з Україною.

Також нагадаємо, що у Пентагоні вважають, що Україна «абсолютно» може виграти війну з росією, навіть попри ризик затяжного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: