У Луганській ОВА назвали кількість жителів, які ще не виїхали з регіону

Читать на русском
У Луганській обласній адміністрації повідомили, що більшість жителів регіону евакуювалися, але ще значна кількість лишається.

Близько 280 тисяч цивільних громадян евакуювалися з Луганської області до інших регіонів України, проте ще приблизно 70 тисяч жителів досі лишаються.

Про це на брифінгу повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На підконтрольній Україні території Луганської області, за встановленою лінією розмежування, проживали 350 тисяч людей, на сьогоднішній день залишилось приблизно 70 тисяч. Люди виїхали або самостійно, або за допомогою волонтерів, благодійних організацій, ми змогли організувати евакуацію приблизно 40 тисяч людей. Зараз евакуація йде повільніше, залишились люди, які не хочуть їхати, чомусь вони впевнені, що їх загроза омине. Ми не вивозимо людей силоміць – у нас евакуація, а не депортація. Евакуація триває кожного дня, скільки б людей не зголосились – хоч тисяча, хоч сотня, хоч двадцять людей», - сказав він.

За словами Гайдая, порахувати кількість загиблих цивільних неможливо, але втрати дуже великі. Через масовані обстріли міст рятувальні служби не можуть навіть забрати тіла з вулиць. Наприклад, населені пункти біля міста Гірське вже майже 2 місяці перебувають під обстрілами, які не припинялись ні на день. Як він стверджує, вся критична інфраструктура зруйнована та не підлягає ремонту.

Нагадаємо, мешканців області сьогодні спробують евакуювати, попри обстріли окупантів.

Вчора російські війська взяли під контроль Кремінну на Луганщині. Вони також обстріляли цивільний автомобіль, який намагався виїхати із міста. Загинуло четверо людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: