Залужний розповів про ситуацію на південному напрямку

Читать на русском
На південному напрямку ситуація контрольована. Вдалось ліквідувати безпосередню загрозу столиці України.

На південному напрямку ситуація залишається контрольованою: ЗСУ не дають окупанту просунутися у бік Запоріжжя та знищують ворога у передмісті Херсона.

Про це повідомив у Telegram головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Ситуація на південному напрямку контрольована. Істотно зменшено загрозу з моря завдяки потопленню флагманського корабля Чорноморського флоту рф. Проте небезпека висадки морських та повітряних десантів залишається», - написав Залужний.

За його словами, у зв'язку з цим тривають заходи щодо зміцнення протидесантної оборони, у тому числі за рахунок матеріально-технічної допомоги країн-партнерів.

«Сили оборони стійко забезпечують захист Миколаєва від ймовірних спроб противника відновити наступ та знищують ворога у передмісті Херсона. Ми не даємо ворогові можливості просунутися у напрямку Запоріжжя», - розповів Залужний.

Водночас триває героїчна оборона міста-героя Маріуполя.

«Командування Збройних Сил України вживає всіх можливих заходів для надання підтримки захисникам міста. Зокрема, знищення десантного корабля «Саратов» у порту Бердянська зменшило ризик висадки десанту та вогневої поразки з моря», - резюмував Залужний.

Також головнокомандувач повідав про ситуацію у Києві.

«Нам вдалося ліквідувати безпосередню загрозу столиці України – місту Києву. Однак для всієї країни залишається небезпека ракетних та бомбових ударів», – заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ закликав українців реагувати на сигнали тривоги та з розумінням реагувати на тимчасові обмеження пересування. Генерал вкотре попросив утриматися від публікації в мережі та медіа, пов'язаної з обстрілами інформації та потенційних цілей агресора.

Раніше ми писали, що окупанти обіцяють жителям Маріуполя компенсації в рублях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: