Евакуація з Луганщини: ще 115 людей вивозять з-під обстрілів

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати міста Луганщини. Під ними українська влада намагається вивозити цивільних у безпечні міста.

75 жителів Лисичанська Луганської області прямують до залізничних вокзалів, а ще 40 зранку виїхали в напрямку Дніпра для евакуації. Водночас окупаційні війська російської федерації продовжують обстрілювати житлові квартали.

Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ще 115 жителів Лисичанська обрали життя в безпеці – волонтери в інших містах вже очікують на їх прибуття. Евакуація ускладнюється щодня через шалену кількість обстрілів. Бомбосховища розташовані по всій території населених пунктів. І шлях від кожного з них до автобусів по своєму сповнений небезпеки. Але патрульні продовжують шукати і підвозити людей, які через відсутність комунікацій можуть і не знати, як виїхати та ще й безкоштовно. Доставляють до місць зборів літніх і маломобільних», – наголосив він.

За словами Гайдая, до залізничних вокзалів уже прямують 75 жителів Лисичанська, ще 40 виїхали зранку до Дніпра. Волонтери вже очікують на їх прибуття. Евакуація на Луганщині триває.

Нагадаємо, 11 квітня працювали 9 гуманітарних коридорів, ними евакуювали 4354 людей. Раніше віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук закликала евакуюватись мешканців двох областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: