Зеленський підписав закон про 100% гарантію вкладів на період війни

Читать на русском
Закон передбачає, що державний Ощадбанк стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набуття ним чинності.
фото ОПУ

У вівторок, 12 квітня, глава держави Володимир Зеленський підписав закон про повне гарантування вкладів фізичних осіб на період воєнного стану та на три місяці після його завершення.

Про це повідомив у Телеграм-каналі голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Закон також встановлює, що згодом максимальна сума відшкодування за вкладами становитиме 600 тис. грн. порівняно з 200 тис. грн.

«Законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України, а також підвищення гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що закон передбачає, що державний Ощадбанк стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набуття ним чинності.

«Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, крім положень щодо суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набувають чинності через три місяці від дня, наступного за днем ​​припинення або скасування воєнного стану в Україні», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 апеля парламент ухвалив закон про 100% гарантії держави на депозити населення в банках під час війни.

Раніше Рада виділила додаткові кошти із держбюджету на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: