Ворог не відмовляється від плану повністю захопити Донецьку та Луганську області — Генштаб

Читать на русском

Ворог не відмовляється від планів щодо повного захоплення території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18.00.

«Противник продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів. В районі міста Ізюм окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше», - повідомили там.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався штурмувати місто Сєверодонецьк, успіху не мав.

У місті Маріуполь противник проводить штурмові дії в окремих районах міста. На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення та закріпитись по адміністративних кордонах Херсонської області.

«Окупаційні війська намагаються проводити заходи інформаційно-психологічного впливу на жителів Херсона та області. Для цього здійснюють розповсюдження інформаційних бюлетенів, де наводиться викривлена інформація щодо ходу бойових дій, власне обґрунтування так званої “спеціальної воєнної операції” російських окупантів, нав’язують громадянам України оформлення соціальних виплат, зокрема пенсій відповідно до норм та правил встановлених в російській федерації», - розповіли у Генштабі.

Серед особового складу окупаційних підрозділів на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим поширюється інформація, що ЗСУ планують контрнаступ у Херсонській області з можливістю розвитку успіху та заходу на Кримський півострів.

Нагадаємо, унаслідок артобстрілу села Михайлівка Покровського району 11 квітня пошкоджено 30 будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: