За добу окупанти 66 разів обстріляли Харківщину, є загиблі та поранені

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують проводити обстріли житлових кварталів населених пунктів у Харківській області, через що помирають цивільні.

Окупаційні війська російської федерації за останню добу здійснили близько 66 обстрілів населених пунктів у Харківській області та самого обласного центру Харкова. 11 цивільних загинули, ще 14 – отримали поранення.

Про це в ефірі національного телемарафору повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«За добу російські війська нанесли близько 66 ударів із артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню. Постраждали Салтівка, П'ятихатки, Холодна Гора, Пісочин, Золочів, Балаклія, Дергачі. Рятувальники ліквідовували пожежі у будинках, складських приміщеннях та іншій цивільній інфраструктурі», – сказав він.

Внаслідок обстрілів росіян постраждали цивільні: 11 загиблих, серед них - 7-річна дитина, 14 поранених. За словами Синєгубова, в регіоні спостерігається активність ворожих літальних апаратів для розвідки. За добу Збройні сили України знищили ворожий беспілотник «Орлан».

«Ми зафіксували використання окупантами мін відкладеної дії. Вони не спрацьовують одразу, лише тоді, коли їх зачепить людина чи спрацює інший фактор руху. Тому ще більш небезпечні. Просимо громадян бути вкрай обережними, не підходити до об'єктів, триматися подалі та за можливості сховатися в укриття. Не намагайтеся самотужки ліквідувати вибухові предмети, одразу телефонуйте 101», – додав голова Харківської ОВА.

Нагадаємо, супутникові знімки, зібрані та проаналізовані американською компанією Maxar Technologies, показали довгу колону російської техніки, що рухається на сході України через українське місто Великий Бурлук у напрямку Харкова. Раніше росія перекинула на Харківщину військових із Білгорода.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: