В Україні від обстрілів пошкоджені 307 закладів охорони здоров'я – Ляшко

Читать на русском
Станом на 9 квітня російські окупанти  пошкодили в Україні 307 закладів охорони здоров'я, а 21 лікарню знищили повністю.
Укрінформ

Станом на 9 квітня російські окупанти пошкодили в Україні 307 закладів охорони здоров'я, а 21 лікарню знищили повністю.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Загалом від початку війни російські окупанти пошкодили 307 закладів охорони здоров'я, в цю цифру входять і центри первинної медико-санітарної допомоги. Крім цього, 21 лікарня знищена повністю, вони відновленню не підлягають.

У пошкоджених лікарнях, залежно від рівня руйнувань, лікарі з одного корпусу часто переходять у вцілілий, щоби про це надання медичної допомоги не зупинявся. Ляшко зазначив, що з Донецької та Луганської областей багато пацієнтів евакуювали в безпечніші місця та наголосив на необхідності розгортати польові шпиталі у західних регіонах.

«Після деокупації міст департаменти охорони здоров'я обласних адміністрацій аналізують ситуацію і вирішують, чи є потреба в розгортанні польового шпиталю. Наприклад, у селищі Макарів Київської області була знищена амбулаторія і пошкоджена центральна районна лікарня, тож туди вже відправили спеціальну бригаду, яка надає медичну допомогу в обладнаних приміщеннях», – додав очільник МОЗ.

Нагадаємо, у Маріуполі під час бомбардування лікарні живцем згоріли майже 50 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: