За час вторгнення росії в Україну загинуло майже 180 дітей

Читать на русском
За час війни в Україні від дій російських військ загинуло 176 дітей, 7 з них – минулої доби.
Людмила Денісова / Facebook

За час війни в Україні від дій російських військ загинуло 176 дітей, 7 з них - минулої доби, ще понад 324 дістали поранення.

Про це у суботу, 9 квітня, повідомляє Офіс генпрокурора.

Мер Дніпра закликав виїхати з міста жінок, дітей та пенсіонерівМер Дніпра Борис Філатов рекомендував евакуюватися із міста жінкам, дітям, людям похилого віку.

«За отриманими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Донецькій – 102, Київській – 91, Харківській – 76, Чернігівській – 50, Миколаївській – 40, Луганській – 35, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16 , Житомирській – 15 областях», - сказано у повідомленні.

Зокрема, напередодні внаслідок обстрілу оккупантами «Точкою-У» залізничного вокзалу Краматорська загинуло 5 дітей та 16 отримали поранення. На російській ракеті, якою бомбили вокзал, був напис За дітей.

Також під Гостомелем у Київській області було виявлено розстріляний автомобіль, у якому загинула сім'я з дитиною, якій було трохи більше року.

В Ізюмському районі Харківської області виявлено закатовані та спалені тіла трьох осіб, одне з яких належить дитині.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів в Україні пошкоджено 928 навчальних закладів. 84 із них зруйновані повністю.

Нагадаємо, напередодні війська росії завдали удару по вокзалу в Краматорську. Загинули 52 особи.

У Чернігові напередодні озвучили кількість загиблих із початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: