ЗСУ відновили контроль над трьома населеними пунктами – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує підготовку наступу на Донбас, також намагається покращити тактичне становище на Південнобузькому напрямку.

Збройні сили України відновили контроль за населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське та Трудолюбівка. Тривають бої у районі населеного пункту Олександрівка. Повітряні сили ЗСУ за добу знищили 8 крилатих ракет.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Росія продовжує підготовку до наступу, щоби встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей.

Також ворог намагається покращити тактичне становище на Південнобузькому напрямку. Тут не виключено використання території Придністров'я для підтримки наступу: на аеродромі Тирасполь здійснюється підготовка до прийому літаків.

Командування 200-ї окремої мотострілецької бригади (Печенга Мурманської області) 14 армійського корпусу, зі складу якої до війни з Україною залучено дві батальйонні тактичні групи, здійснює підготовку військовослужбовців для поповнення втрат. За наявною інформацією, загальні втрати бригади живою становлять близько 30%. Одна батальйону тактичну групу знищено, іншу – виведено в район відновлення боєздатності в Бєлгородську область.

Білорусь перекидає підрозділи до кордону України – ГенштабЗафіксовано переміщення окремих підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь у напрямку державного кордону України.

На Волинському напрямі ознак формування супротивником наступальних угруповань немає. На Поліському напрямку окупанти теж не робили активних дій.

На Сіверському напрямку продовжується відновлення окупаційних підрозділів ворога, раніше виведених у Брянську та Курську області.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків та завдавати артилерійського обстрілу його окремим районам. За наявною інформацією, втрати 236 артилерійської бригади 20 загальновійськової армії складають близько 20% особового складу та озброєння. Це значно понизило інтенсивність дій бригади.

На Ізюмському напрямку окупанти не залишають намірів щодо створення ударного угруповання та продовження наступу у напрямку населених пунктів Слов'янськ та Барвінкове.

На Донецькому напрямку ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів. Продовжує ведення штурмових дій у районах населених пунктів Попасне, Степове, Новотошківське, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Солодке.

На Таврійському напрямку, в районі населеного пункту Басань, зафіксовано переміщення окремих підрозділів зі складу 58 загальновійськової армії, ймовірно, з метою перегрупування сил.

Нагадаємо, у Білому домі також вважають, що росія зосередить наступальні операції на сході та півдні України. Наступний етап війни, на думку США, затягнеться на «місяці чи довше».

В американському Інституті вивчення війни заявили, що наступною ключовою метою росії може стати місто Слов'янськ у Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: