У Казахстані готували замах на Токаєва, затримано «іноземного агента»

Читать на русском
Згідно з даними слідства, він також планував теракти щодо співробітників спеціальних і правоохоронних органів.
pedforum.kz

У Казахстані заявили, що на президента Касим-Жомарта Токаєва готувався замах, затримано громадянина Казахстану, який нібито працював на іноземну розвідку. При обшуку у нього знайшли снайперську гвинтівку.

Про це повідомляє Tengrinews.kz, з посиланням на місцевий Комітет національної безпеки.

Зазначається, що 25 березня в Нур-Султані затримали громадянина Казахстану, який, будучи агентом іноземної розвідки, планував замах на президента і високопоставлених державних службовців.

Згідно з даними слідства, він також планував теракти щодо співробітників спеціальних і правоохоронних органів.

«В результаті обшуку вилучено снайперську гвинтівку іноземного виробництва з глушником, наркотичні засоби та велику суму грошей. Зброю в Казахстан було завезено частинами в професійно замаскованому вигляді», - йдеться в повідомленні.

При цьому, повідомляється, що агентом «А» відпрацьовувалися завдання щодо просування «антиросійської пропаганди» у Казахстані та створення в суспільстві «русофобських поглядів» шляхом публікації в соціальних мережах відповідних матеріалів.

У результаті попереднього слідства громадянин РК зізнався у скоєнні вищевказаних діянь за завданням і в інтересах іноземної держави.

КНБ Казахстану проводить розслідування відповідно до частини 1 статті 24 «приготування до злочину та замаху на злочин» та частини 4 статті 255 «акт тероризму» КК РК.

Оперативное видео задержания агента иностранной разведкиКНБ РК

Нагадаємо, що Казахстан відмовився брати участь у російському вторгненні в Україну. Також у Казахстані відмовилися визнавати терористичні псевдореспубліки на Донбасі, заявивши, що діють відповідно до міжнародного права.

Раніше ми повідомляли, що президент Казахстану просить Путіна щодо компромісу з Україною.

Водночас, у росії призначили наступними цілями для війни Польщу, Молдову, Казахстан і країни Балтії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: