Глава Балаклії перейшов на бік російських окупантів – Синєгубов

Читать на русском
Дії Івана Столбового підпадають під дію нового закону про колаборантів, відповідно до якого йому тепер загрожує мінімум 15 років тюремного ув'язнення
Іван СтолбовойФото my.ua

Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовой вирішив налагодити співпрацю з російськими окупантами, які захопили місто. Таким чином, він поповнив ряди колаборантів.

Про це 28 березня заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов в Telegram.

«Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовой пішов на співпрацю з окупантами. Про що публічно заявив мешканцям громади... Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельців. Іван Столбовой зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей і руйнує наші міста» - написав губернатор.

Від 10 до 12 років за ґратами: ВР посилила покарання за за колабораціонізмВерховна рада посилила відповідальність за колабораціонізм. Відтепер за співпрацю з державою-агресором передбачено від 10 до 12 років позбавлення волі.

Відзначається, що дії Івана Столбового підпадають під дію нового закону про колаборантів, відповідно до якого йому тепер загрожує мінімум 15 років тюремного ув'язнення, а як максимум - довічне позбавлення волі.

Сам Столбовой 28 березня звернувся до жителів і заявив, що Україна нібито вже нічого не дає для міста, а тому він змушений погодитися на співпрацю з окупантами.

Нагадаємо, російські окупанти викрадають українських мерів та активістів. Так, міський голова Мелітополя Іван Федоров був викрадений окупантами вдень 11 березня. Він раніше відмовився співпрацювати з ворогом. 16 березня його звільнили з російського полону.

На 28 березня мінімум 14 українських мерів залишаються в лапах російських окупантів. У число викрадених раніше входив і Столбовой, проте потім окупанти несподівано його відпустили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: