В офісі президента назвали країни, які повинні бути гарантами безпеки України

Читать на русском
Україна безумовно заслуговує статусу одного із засновників нової світової системи безпеки, оскільки вдало веде важку війну
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Після завершення війни, щоб не повторилася така ситуація, гарантами безпеки України повинні стати держави, що мають постійне членство в ООН, а також Туреччина, Німеччина, Канада, Ізраїль та Італія.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю грузинським журналістам.

«Гарантами нашої безпеки повинні бути постійні члени ООН. Ми б додали до них Туреччину, Німеччину, Канаду, Ізраїль. Також отримали інформацію про бажання приєднатися до цього процесу від Італії» - сказав він, додавши, що Україна запрошує також стати гарантами її безпеки та держави-сусіди.

Єрмак також зазначив, що Україна безумовно заслуговує статусу одного із засновників нової світової системи безпеки, оскільки вдало веде важку війну з однією з найбільших армій світу.

Нагадаємо, Україна зараз веде переговори зі багатьма країнами щодо гарантій безпеки. Зокрема - з США, Великобританією, Німеччиною, Францією і Туреччиною.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Україні необхідно укласти новий оборонний союз, в якому обов'язково повинна бути країна з ядерною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: