На саміті НАТО можуть продовжити мандат Столтенберга на посаді генсека – ЗМІ

Читать на русском
Єнс Столтенберг може залишитися генсеком НАТО ще на деякий час. В Альянсі кажуть, що в такій нестабільній ситуації краще зберегти людину, яка в курсі того, що відбувається.
Reuters

На саміті НАТО, який розпочнеться у Брюсселі 24 березня, можуть ухвалити рішення про продовження мандата Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря Альянсу.

Про це польському виданню RMF FM заявив високопоставлений дипломат.

«У такій нестабільній ситуації у зв'язку з війною в Україні потрібне продовження (мандату – ред.). Потрібно зберегти людину, яку всі знають, яка має досвід і визнання», — сказало джерело видання.

За інформацією журналістів, мандат Столтенберга може бути продовжений на рік і, звичайно, до завершення війни в Україні.

Однією із країн, яка підтримує таке рішення, є Польща. «Ми вважаємо, що Столтенберг досі діяв щодо Росії мудро і наполегливо. Він має великий досвід», — пояснив польський дипломат.

При цьому Столтенберга вже обрано президентом Банку Норвегії і він повинен був обійняти цей пост у грудні. Проте, за неофіційною інформацією, він готовий погодитися й надалі очолювати НАТО.

Нагадаємо, мандат Столтенберга на посаді генсека НАТО спливає 30 вересня 2022 року. До початку війни в Україні вже називали кількох претендентів на посаду голови Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: