Зеленський відзначив нагородами ще 105 українських військових

Читать на русском
Глава української держави нагородив ще понад сотню українських військовослужбовців за мужність захищати державний суверенітет.

Президент України Володимир Зеленський нагородив ще 105 військовослужбовців за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Відповідній указ №157/2022 оприлюднений на сайті Офісу президента.

«Указ президента України №157/2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: нагородити...», – йдеться в тексті документу.

Зокрема, Зеленський нагородив орденом Богдана Хмельницького І ступеня підполковника Збройних сил України Скатерного Віктора Анатолійовича. Раніше його нагороджували орденом Богдана Хмельницького II (6 вересня 2016 року) і III ступенів (8 вересня 2014 року). Також президент відзначив орденом Богдана Хмельницького II ступеню підполковника Васильєва Дмитра Миколайовича і полковника Гончарука Олега Миколайовича.

Повний перелік нагороджених можна подивитися на сайті Офісу президента.

Нагадаємо, кількома днями раніше Зеленський присвоїв восьми військовим звання Героя України. Шість із них посмертно. Ранее президент також нагородив ще 138 українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: