Гуманітарні коридори: маршрути на 17 березня

Читать на русском
Україна 17 березня відкрила 9 гуманітарних коридорів для евакуації громадян. В яких областях вони працюють.

Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук розповіла, як сьогодні працюватимуть гуманітарні коридори для евакуації громадян.

За її словами, на сьогодні узгоджено 9 гуманітарних коридорів.

На Донеччині окупанти обстріляли евакуаційний потяг, загинула провідницяНа Донеччині російські війська обстріляли евакуаційний потяг, який прямував до міста Лиман. Внаслідок інциденту загинула провідниця, а ще одна отримала поранення.

Донецька область: з міста Маріуполь до міста Запоріжжя. Ми звернулися за погодженням цього маршруту та плануємо відправити автобуси із Запоріжжя до Бердянська для збору людей з Маріуполя.

Київська область: із міста Бородянка до Житомира, із села Шевченкове до міста Бровари. Також плануємо доставити гуманітарну допомогу до міст Гостомель, Буча, сіл Семиполки, Марківці, Опанасів.

Харківська область: надаватиметься гуманітарна допомога з міста Харкова до міста Вовчанська.

Також посилюється робота зі звільнення з полону цивільних громадян: Дніпрорудненського міського голови Євгена Матвєєва, голови Мелітопольської районної ради Сергія Прийми, Іванівського міського голови Тетяни Свириденко, голови Щастинської міської цивільної адміністрації Володимира Тюріна, секретаря Скадовського міського голови.

Крім того, Ірина Верещук повідомила, що з сьогоднішнього дня створено Національне інформаційне бюро відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року.

Нагадаємо, минулої доби з Маріуполя вдалося евакуювати 11 тисяч людей.

Водночас, окупанти продовжують не пускати гумдопомогу в Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: