Допомога агресору: у ДБР розповіли, скільки справ розслідують проти правоохоронців та чиновників

Читать на русском
Слідчі ДБР розслідують 38 проваджень про допомогу окупаційній владі українськими чиновниками та правоохоронцями.
Слово і діло

ДБР розслідує 38 проваджень щодо допомоги агресору українськими чиновниками та правоохоронцями. Провадження відкрито за ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Держбюро розслідувань.

Зокрема, ДБР розпочало кримінальні провадження за кількома працівниками поліції у Маріуполі та Херсоні. Вони здійснили державну зраду в умовах воєнного стану та перейшли на бік ворога.

У відомстві наголосили, що фіксують лише поодинокі випадки переходу правоохоронців на бік окупаційних російських властей. Але водночас правоохоронці виявляють також представників місцевого самоврядування, які активно підтримують та пропагують російську агресію. Зокрема, одного чиновника було затримано у Краматорську.

Зазначимо, Верховна рада посилила покарання за державну зраду: максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років або довічного позбавлення волі з обов'язковою конфіскацією всього майна. Амністію заборонено.

Нагадаємо, Національна поліція відкрила 1 тисячу 135 кримінальних проваджень за фактами злочинів, скоєних в Україні російськими військовими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: