Арестович закликав гуманно поводитися з російськими полоненими

Читать на русском
Українців закликали поводитися з полоненими російськими військовослужбовцями гуманно. Категорично заборонено поводитися з ними варварськи та публікувати відео.

Українців закликали поводитися з полоненими російськими військовослужбовцями гуманно. Категорично заборонено поводитися з ними варварськи та публікувати відео.

Про це повідомляє радник голови ОП Олексій Арестович.

Арестович нагадав про Женевську конвенцію і закликав поводитися з російськими військовополоненими гуманно. Варварське звернення категорично заборонено.

«Ненависть до військовополонених зрозуміла. Вони бомбять мирні міста, від них гинуть мирні жителі, діти тощо. Але. Ми є європейська армія, європейської держави. Категорично забороняється варварське поводження з полоненими», - наголосив Арестович.

За словами радника голови ОП, подібна поведінка нас розлюднює, а на війні важливо утримувати правильний стан свідомості.

«Ми – воїни світла, ми не фашисти. Не уподібнюйтеся сатани, бо це означає програти сатани. Навіть якщо залишитися живими», - підкреслив Арестович.

Західні партнери дуже негативно реагують на такі факти. Публікувати відео з полоненими також тепер заборонено – щоб не було звинувачень у порушенні Женевської конвенції.

Максимум, що можна запитати у полонених – ПІБ та номер військової частини. Усі допити з ними мають проводити спеціальні органи.

«Наші західні партнери дуже негативно реагують на такі факти. Лише Женевська конвенція. Записуючи видосики із «залихватськими» допитами, ви серйозно посилюєте тих людей на заході, які кажуть, що «ага, Україна порушує Женевську конвенцію, вчиняє військові злочини, не все так однозначно» та інше. І вже уряди заходу під тиском відповідних лобі ставлять питання, що: «Ну як вам тепер допомагати? Складно буде», - додав Арестович.

Він нагадав, що в Україні працює прокуратура з кримінальних справ та військові злочини – ці звинувачення можуть бути пред'явлені і в Україні.

Раніше Зеленський готовий до прямих переговорів із Путіним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: