Лікарі закликають врятувати з Чернігова пацієнтів із хронічною хворобою нирок

Читать на русском
Незважаючи на бойові дії, лікарі продовжують приймати пацієнтів на гемодіаліз навіть у гарячих точках, таких як Харків та Чернігів.
slidstvo.info

Генеральний директор компанії «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Роман Шурдук закликав українську владу евакуювати із Чернігова пацієнтів із хронічною хворобою нирок у критичному стані.

Як передає «Слово і діло», про це йдеться у зверненні компанії до координаторів спільного телемарафону «Єдині новини».

Зазначається, що тисячі українців опинилися на межі життя і смерті.

«Внаслідок російської агресії на території України 10 тисяч пацієнтів із хронічною хворобою нирок, що отримують регулярний гемодіаліз, опинилися на межі життя і смерті. В Україні понад 100 клінік і відділень, що надають процедуру гемодіалізу, більшість з яких наразі стикаються з проблемами доставки витратних матеріалів та обслуговування діалізаторів», - повідомив гендиректор.

При цьому, компанія «Фрезеніус Медикал Кер Україна», незважаючи на бойові дії, продовжує приймати пацієнтів на гемодіаліз навіть у гарячих точках, таких як Харків та Чернігів.

«Внаслідок безперервних обстрілів Чернігова у місті немає світла і води. А це означає, що проводити гемодіаліз неможливо. Без цієї життєво необхідної процедури пацієнти із хронічною хворобою нирок – а у Чернігові отримують лікування близько 200 людей – приречені. Просимо Міністерство охорони здоров'я України, ДСНС України, Офіс Президента України та особисто Ірину Верещук не допустити смерті пацієнтів і допомогти вивезти їх із Чернігова. Також просимо Вас надати мені можливість повідомити якомога більшу кількість людей, як, де, за яким графіком, у яких містах України пацієнтам можна пройти безкоштовну процедуру гемодіалізу, а лікарям надати інформацію, куди доправляти пацієнтів та до кого звертатися за витратними матеріалами. З повагою, Генеральний директор компанії «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Роман Шурдук. 067 2365546», - йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що на допомогу українським лікарям готові прибути понад тисячу іноземних медиків.

Нагадаємо, що віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відзвітувала про роботу гуманітарних коридорів минулої доби, 12 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: