У Мелітополі окупанти призначили тимчасового «мера»: вона просить не чинити опір загарбникам

Читать на русском
На місцевому ТБ вона вже записала відеозвернення до народу, де заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.
news.mspravka.info

У тимчасово окупованому військами РФ Мелітополі після того, як викрали мера Івана Федорова, місцева депутатка «Опозиційного блоку» Галина Данильченко записала відеозвернення, що створює так званий «комітет народних обранців», який керуватиме містом, а тих, хто протестує, називає «екстремістами».

Про це повідомляє місцеве видання «РИА Мелитополь».

Зазначається, що Данильченко, депутат міськради від проросійського «Опозиційного блоку», закликала «підлаштуватися під нову дійсність», а також не дестабілізувати обстановку та не брати участь в екстремістській діяльності.

У МЗС прокоментували викрадення мера Мелітополя ФедороваРадник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що у відомстві розцінюють викрадання мера як тероризм.

На місцевому телебаченні вона вже записала відеозвернення до народу, де заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.

«Шановні мешканці Мелітополя та Мелітопольського району. Зараз нашим основним завданням є підлаштувати всі механізми під нову дійсність, щоб якнайшвидше почати жити по-новому. Незважаючи на всі наші зусилля, у місті все ще є люди, які намагаються дестабілізувати ситуацію, яка закликає вас до екстремістких дій. Я вас прошу не піддавайтесь на ці провокації. Звертаюся до депутатів. Нас обирали люди і наше завдання, в першу чергу, дбати про їх добробут. З цією метою зараз опрацьовується питання про створення комітету народних обранців, саме цей комітет займатиметься усіма адмінпитаннями на території Мелітополя та Мелітопольського району», - йдеться у повідомленні.

Місцеве видання називає Данильченко мелітопольською «гауляйтер» і повідомляє, що вона уже запланувала 13 березня провести «планірку» із так званими «керівниками» міста.

Нагадаємо, що міський голова Мелітополя Іван Федоров був викрадений окупантами вдень 11 березня. Він раніше відмовився співпрацювати із ворогом. Мелітополь залишається заблокованим, у місті гуманітарна криза.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський просить світових лідерів допомогти визволити викраденого міського голову Мелітополя.

Пізніше президент розповів, що мер Мелітополя живий, але його катують окупанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: