Уряд Словаччини схвалив розміщення понад 2 тисяч військових НАТО

Читать на русском
Уряд Словаччини схвалив розміщення контингенту сил НАТО в кількості понад 2 тисячі військовослужбовців для зміцнення оборони країни.
www.mil.gov.ua

Уряд Словаччини схвалив розміщення контингенту сил НАТО в кількості понад 2 тисячі військовослужбовців для зміцнення оборони країни.

Про це повідомляє Euractiv.

Батальйон посиленої передової присутності має складатися з 600 солдатів з Чехії, 200 – з Голландії, 100 – з Польщі, 400 – із США та 700 – з Німеччини.

Розміщення додаткових сил НАТО вже затвердили в уряді, тепер рішення має ще підтвердити парламент.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Довгий час словаки не підтримували розміщення солдатів НАТО у своїй країні, проте настрій змінився після повномасштабного нападу РФ на Україну 24 лютого. Так, згідно з останнім опитуванням, 61% населення Словаччини схвалює членство в НАТО, а до вторгнення так вважали тільки 45%», – додають у виданні.

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс несе відповідальність за те, щоб ескалація з Росією не поширилася за межі України.

Раніше повідомляли, що країни-члени НАТО відхилили вимогу України щодо запровадження безпольотної зони.

Президент Володимир Зеленський заявив, що відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало «зелене світло» подальшим бомбардуванням ворожими військами території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: