Війна та освіта: Шкарлет розповів про варіанти відновлення навчання в Україні

Читать на русском
У безпечних регіонах України Міністерство освіти рекомендує відновити навчання у дистанційному форматі.
Слово і діло

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет вважає, що в Україні потрібно відновити освітній процес – принаймні у регіонах, де дозволяє ситуація з безпекою.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Воєнний стан: МОН забороняє відправляти вчителів у неоплачувані відпусткиВчителів не мають права відправляти у неоплачувані відпустки у зв'язку із запровадженням воєнного стану, наголосили в МОН.

Зараз у частині регіонів є реальна загроза життю та здоров'ю громадян, а в більшості областей по кілька разів на день оголошується повітряна тривога. У зв'язку з цим МОН рекомендує після завершення канікул організовувати роботу навчальних закладів залежно від конкретної ситуації:

  • тимчасове призупинення освітнього процесу (виконання працівниками навчальних закладів заходів та завдань, визначених військово-цивільною адміністрацією);

  • організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання або використання її елементів (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

Дистанційне навчання можна організувати у місцевостях, де сьогодні не ведуться активні бойові дії та є стабільний інтернет. Діти, евакуйовані з інших областей, можуть долучитися до навчання у школі за місцем тимчасового проживання.

В область, де немає можливості налагодити освітній процес, потрібно зосередитись на психологічній підтримці дітей

«По завершенні воєнного стану такі учні зможуть у звичайних, спокійних та безпечних умовах надолужити пропущене. Для них буде виділено додатковий час на освоєння навчального матеріалу та організовано спеціальну допомогу. Рекомендації щодо цього Міністерством вже розробляються», – розповів Шкарлет.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну Міністерство освіти рекомендувало школам піти на двотижневі канікули.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання в Україні вже скасували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: