Кулеба і Блінкен зустрілися на польському кордоні: про що говорили

Читать на русском
Дипломати обговорили термінове посилення оборонних можливостей України, зокрема у захисті неба від російської авіації та ракет.
facebook.com/UkraineMFA

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у суботу, 5 березня, зустрілися на українсько-польському кордоні.

Про це повідомила пресс-служба МЗС України.

Зазначається, що голова української дипломатії прибув на місце переговорів з українського боку, а його американський колега – з боку Польщі. Сторони обговорили подальші болючі санкції проти Росії, постачання додаткової зброї для захисту України, ізоляцію Росії від світу за її агресію проти нашої держави.

При цьому, співрозмовники обговорили термінове посилення оборонних можливостей України, зокрема у захисті неба від російської авіації та ракет, що бомблять житлові квартали міст і цивільних людей, погодили подальші кроки для посилення оборони України від варварських дій Росії у повітрі.

«Україна переможе у цій війні, тому що українці піднялися на Народну війну за свою землю, і правда на нашому боці. Питання в ціні перемоги. Якщо партнери продовжать діяти рішуче, збільшувати економічний та політичний тиск на РФ, постачати необхідну нам зброю, ціна буде нижчою для України. Це врятує багато життів», – сказав Кулеба співрозмовнику.

Український міністр висловив подяку за безпрецедентні і швидкі кроки США та партнерів на захист України протягом десяти днів російського вторгнення, зокрема за надання зброї.

Блінкен у свою чергу підтвердив, що США готові продовжити оборонну підтримку України і вивчають можливості додаткового посилення її оборонних здібностей. Він звернув увагу на безпрецедентну глобальну хвилю підтримки України у світі.

«Путін зробив не просто жахливу, а найжахливішу помилку в багатьох сенсах. Він вважав, що Україна не існує як незалежна держава. Український народ зараз щодня доводить прямо протилежне. Сила, рішучість і цілеспрямованість українців з підтримкою США та всього світу переможе. Я говорю це прямо. Я згоден з міністром Кулебою, що питання в ціні перемоги. США налаштовані докласти максимум зусиль, щоб вона було якнайменшою», – підкреслив американський держсекретар.

Нагадаємо, що Байден просить у Конгресу США ще 10 мільярдів для України.

Напередодні Кулеба розповів, скільки допомоги зібрали за тиждень війни дипломати та українські спільноти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: