Одинадцятий день війни: на яких напрямках точаться запеклі бої

Читать на русском
Українські військові та мирні жителі продовжують протистояти російському вторгненню одинадцяту добу поспіль.

Українські військові та мирні жителі продовжують протистояти російському вторгненню одинадцяту добу поспіль.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, яка ситуація у країні станом на 06.00 6 березня.

В Україні ведуться запеклі бої за певні напрямки. Ворог зазнає втрат і робить постійні спроби ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами.

Наразі ЗСУ ведуть оборону в межах Південної, Східної та Північної операційних зон. Наші бійці відбивають настання ударних угруповань збройних сил окупантів, завдають йому максимальних втрат, не допускають окупантів углиб районів території держави, відновлюють контроль над втраченими територіями.

У східній частині Донецького операційного району основні зусилля зосереджені на обороні міста Маріуполя та нанесенні вогневої поразки переважаючим силам супротивника.

Також ведуться оборонні бої на Слобожанському та східній частині Таврійського напрямів. Зокрема, підрозділи ДШУ ЗС України зупинили колони супротивника, які намагалися висунутись у бік Дніпропетровщини з боку Балаклії.

Триває операція із оборони міста Чернігів.

На Волинському напрямку тривають заходи щодо підготовки всієї смуги оборони в певній операційній зоні вздовж державного кордону України.

У приморському напрямку здійснюється оборона пунктів базування морських портів на Чорному морі. Так, у Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника.

В інших напрямках частини та підрозділи ЗСУ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника.

Повітряні Сили ЗС України зосередили зусилля на відображенні ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об'єктів України та угрупованні військ.

«Загалом станом на даний момент втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та гелікоптерів. Деяких ворожих льотчиків, які катапультувалися та вижили, знайшли українські воїни. Їм надано медичну допомогу і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що противник має великі втрати у озброєнні, техніці та особовому складі.

«За рахунок опору всього українського народу супротивник деморалізований. Резерви російських окупантів, які надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан», - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що окупанти завдали авіаудару по мирним жителям Охтирки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: