З Волновахи та Маріуполя мешканців евакуюватимуть до Запоріжжя – Верещук

Читать на русском
Гарантію припинення вогню під час евакуації мирного населення з Волноваха та Маріуполя забезпечує Червоний Хрест.
фото з відкритих джерел

Гарантію припинення вогню під час евакуації мирного населення з Волноваха та Маріуполя забезпечує Червоний Хрест.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Ірина Верещук у суботу, 5 березня під час брифінгу.

Мешканці Херсона відмовилися від ворожої гуманітарної допомогиМісцеві жителі Херсона вийшли з українськими прапорами та відмовилися від російської гуманітарної допомоги.

«Ми погодили через посередництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста маршрути, рух колони, план завезення гуманітарних вантажів та отримали підтвердження від російської сторони», – сказала Верещук.

Маршрути проходитимуть за такими напрямками: Маріуполь – Микільське – Розівка ​​– Більмак – Пологі – Оріхів – Запоріжжя. Цим каналом Україна планує вивезти понад 200 тис. осіб. Наступним маршрутом Волноваха – Валер'янівка – Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ – Запоріжжя українська сторона евакуює понад 15 тис. людей.

Верещук додала, що гарантію припинення вогню під час евакуації мирного населення забезпечує Червоний Хрест.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що з 9-ї ранку відкриють гуманітарні коридори з Волновахи та Маріуполя, які на межі катастрофи через обстріл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: