США заборонили операції з Центробанком та Мінфіном Росії

Читать на русском
Штати ввели чергові санкції проти Росії – заборонили операції із Центробанком, Фондом національного добробуту та Міністерством фінансів РФ.
procurious.com

США запровадили нові санкції щодо Росії, яка напала на Україну. Цього разу заборонено брати участь в операціях з Центральним банком Росії, Фондом національного добробуту та Міністерством фінансів.

Список санкцій опубліковано на сайті Мінфіну США.

Напад Росії: яку допомогу вже отримала Україна та які санкції запровадив проти РФ світМЗС України оприлюднило перелік санкцій, які запровадили держави проти Росії після вторгнення в Україну.

«Ця дія ефективно знерухомлює будь-які активи Центрального банку Російської Федерації, що знаходяться в Сполучених Штатах або в осіб США, де б вони не знаходилися», – зазначили в Мінфіні.

Крім того, за вказівкою президента Джо Байдена минулого тижня було запроваджено санкції проти російського суверенного фонду, Російського фонду прямих інвестицій та його головного виконавчого директора Кирила Дмитрієва.

«Безпрецедентні дії, які ми вживаємо сьогодні, значно обмежать здатність Росії використовувати активи для фінансування своєї дестабілізуючої діяльності та націляться на кошти, від яких залежать Путін та його найближче оточення, щоб забезпечити його вторгнення в Україну», — заявила міністр фінансів Джанет Л. Йєллен.

Нагадаємо, вчора Європейський Союз оголосив про нові санкції проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, для Росії повністю закрито повітряний простір.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: