Рада безпеки ООН скликала екстрену сесію Генасамблеї через Україну

Читать на русском
Рада безпеки ООН проголосувала за скликання екстреної сесії Генеральної Асамблеї через напад Росії на Україну. З 1950 року це буде лише 11 така сесія.
reuters.com

Рада безпеки ООН проголосувала за скликання екстреної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї щодо вторгнення Росії в Україну.

Сесія має відбутися у понеділок, 28 лютого, повідомляє Reuters.

В ООН відреагували на погрози Путіна застосувати ядерну зброюВисокий представник з питань роззброєння Ізумі Накаміцу нагадав Росії, що з ядерною зброєю не буває переможців, а лише жертви.

Голосування в Раді безпеки ООН було процедурним, і Росія не могла накласти вето. Резолюцію про скликання сесії Генасамблеї було прийнято 11 голосами «за». Проти проголосувала Росії, утрималися Китай, Індія та Об'єднані Арабські Емірати.

«Члени ради оголили дипломатичне безсилля Росії. Росія знову опинилася в ізоляції. Росія не може завадити всьому світу об'єднатися, щоб засудити її вторгнення в Україну», – заявила постійний представник Великої Британії в ООН Барбара Вудворд.

Хоча резолюції Генеральної Асамблеї не мають обов'язкової сили, вони мають політичне значення. США та їхні союзники розглядають дії в ООН як шанс показати, що Росія ізольована через її вторгнення до України.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН прийняв позов України проти Росії через війну.

За даними ООН, за три дні після початку вторгнення Росії Україну залишили 368 тисяч людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: