Україна почала перехоплювати військову ініціативу РФ, жодна їхня ціль не досягнута – Данілов

Читать на русском
План вторгнення Росії був побудований на засадах їхніх нацистських попередників, заявив секретар РНБО. Але жодної з цілей РФ на сьогоднішній день не досягнуто.
detector.media

Українському керівництву вдалося розпочати процес перехоплення військової ініціативи Росії, жодна з цілей окупантів на сьогодні не досягнута.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Ситуація щодо російського вторгнення: оперативна інформація ЗСУУ Міністерстві оборони України повідомили про сумарні орієнтовні втрати ворога станом на ранок 28 лютого.

«План російського вторгнення був побудований на принципах їхніх нацистських попередників – блискавичний прохід бронетанкових механізованих колон углиб території, знищення об'єктів критичної інфраструктури, блокування великих міст (Одеси, Дніпра, Миколаєва, Херсона, Мелітополя, Харкова, Сум, Чернігова), ДРГ, створення ситуації паніки та хаосу та проведення спеціальних операцій зі знищення керівного складу країни. Центральним пунктом плану путінського вторгнення було захоплення української столиці – міста Києва та створення маріонеткового уряду, підконтрольного РФ. На сьогоднішній день жодна з цілей орківського плану не була досягнута», – заявив Данілов.

У цих умовах, зазначив він, дуже важливо чинити інформаційну протидію. Російське військове керівництво намагається приховати реальні втрати військ під час вторгнення, тому одним із основних завдань українського інформаційного опору є максимально повне донесення до жителів Росії реальної картини.

«Наша мета – розхитати ворога на його території, максимально підняти рівень протестних настроїв усередині Росії щодо необхідності негайного припинення війни», – розповів Данілов.

Використовувати можна різні інструменти впливу – через спілкування зі знайомими та родичами, які живуть у Росії, використовувати соцмережі та російські популярні пабліки, створювати дезорганізуючі відео та текстовий контент.

Нагадаємо, МВС України запустило сайт 200rf.com, на якому публікує фото та документи загиблих та полонених окупантів, щоб їхні родичі могли їх знайти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: