ФІФА заборонила Росії використовувати у матчах свій прапор, гімн та назву

Читать на русском
Міжнародна федерація футболу запровадила низку санкцій проти Російської Федерації через військові дії в Україні.

Через напад Російської Федерації на Україну міжнародна федерація футболу ФІФА заборонила збірній Росії проводити матчі на домашніх стадіонах, використовувати назву «Росія», свій прапор та гімн.

Відповідні прес-реліз оприлюднений на сайті організації.

Як вказується у повідомленні, ФІФА забороняє проводити на території Росії міжнародні змагання, а «домашні» матчі команди будуть проводитися на нейтральній території та без глядачів. Крім того, збірна Російської Федерації має використовувати назву «Футбольний Союз Росії (РФС)», а не «Росія». Також у матчах, в яких беруть участь команди з Футбольного союзу Росії, не використовуватимуться прапор чи гімн Росії.

В організації додали, що продовжать свій поточний діалог з МОК, УЄФА та іншими спортивними організаціями для визначення будь-яких додаткових заходів або санкцій, включаючи потенційне відсторонення від змагань, які будуть застосовані найближчим часом, якщо ситуація не покращиться швидко.

Нагадаємо, британська газета повідомила, що УЄФА розірвала спонсорський контракт з Газпромом. Також у Європейською союзі оголосили про нові санкції проти РФ, зокрема, про закриття неба та заборону на транзакції з російським Центробанком.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: