Захід готовий відключити банки Росії від SWIFT

Читать на русском
Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади і США заявили про готовність застосувати додаткові обмеження проти Росії, у тому числі відключити її банки від SWIFT.
varta1.com.ua

Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади і США заявили про готовність застосувати додаткові обмеження проти Росії, у тому числі відключити її банки від SWIFT.

Про це йдеться в спільній заяві.

«Перш за все, ми зобов’язуємося забезпечити вилучення певних російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT. Це гарантує, що ці банки будуть відключені від міжнародної фінансової системи, крім того, це зашкодить їхній здатності діяти в усьому світі», – йдеться в повідомленні.

Західні лідери зобов’язалися ввести обмежувальні заходи, які не дозволять центробанку Росії використовувати власні міжнародні резерви для пом’якшення впливу вже накладених санкцій. Крім цього, наступного тижня планують створити трансатлантичну оперативну групу, яка забезпечить ефективне виконання фінансових санкцій шляхом виявлення та заморожування активів осіб і компаній.

Вони заявили, що посилять взаємодію проти дезінформації та інших форм гібридної війни.

«Ми стоїмо разом з українським народом у цю темну годину. Крім кроків, які ми оголошуємо сьогодні, ми також готові вжити додаткових заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад на Україну», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, у суботу, 26 лютого, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що уже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення про відключення Російської Федерації від міжнародної міжбанківської системи.

Експерт розповів, як відключення Росії від SWIFT вдарить по їхній економіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: