Євросоюз хоче заморозити активи Путіна та Лаврова – ЗМІ

Читать на русском
Американські засоби масової інформації з посиланням на джерела повідомляють про нові можливі санкції Заходу проти керівництва Росії.
фото: eurodiaconia.org

Європейський союз готується заморозити активи президента Російської Федерації Володимира Путіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова через військову агресію проти України.

Така ідея обговорюється у новому пакеті санкцій, який розглядає Євросоюз, повідомляє «Українська правда» з посиланням на видання Financial Times.

Як стверджує FT з посиланням на три джерела, які займаються цим питанням, міністри закордонних справ Євросоюзу планують затвердити ​​пакет санкцій 26 лютого. Пакет також включатиме низку обмежень проти російських банків і російської промисловості.

Водночас ЄС вирішив не забороняти в'їзд президенту РФ Путіну і голові МЗС РФ Лаврову, щоб у такий спосіб підтвердити свою готовність залишити відкритими символічні дипломатичні можливості.

Це питання обговорювалося лідерами Євросоюзу пізно в четвер, і велика кількість з них висловилася за цю ідею.

Раніше Грузія відмовилася приєднуватися до західних санкцій проти Росії.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський закликав відключити Росію від SWIFT, накласти ембарго на торгівлю нафтою та газом.

Нагадаємо, сьогодні вночі Київ обстріляли, ймовірно крилатими або балістичними ракетами. Вибухи було чути у багатьох районах столиці - у Печерському, Голосіївському, на Позняках, Троєщині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: