Карантин в Україні скоро послаблять: що вирішив Кабмін на селекторній нараді

Читать на русском
Карантин в Україні. Кабмін планує змінити правила помаранчевих та зелених зон з кінця березня та на період літа 2022 року.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні готуються послабити карантинні обмеження. З кінця березня в «помаранчевих» та «зелених» зонах хочуть запровадити оновлені протиепідемічні вимоги.

Таке рішення було обговорено під час селекторної наради в Кабміні під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у понеділок, 21 лютого, передає Урядовий портал.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

Зокрема, Шмигаль дав доручення МОЗ проаналізувати карантинні обмеження щодо рекомендацій країн Євросоюзу.

У разі потреби міністерство має внести зміни до тих вимог, які діятимуть після 31 березня у помаранчевих та зелених зонах. Вони збережуться протягом літа.

«Ряд європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тому маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період», - сказав прем'єр.

У МОЗ зазначили, що вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу становила менше 200 тисяч за тиждень. Минулого тижня було 191 тисяча. Це на 19% (або на 43 тисячі випадків) менше порівняно з попереднім тижнем.

Крім того, вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих, додав голова МОЗ Віктор Ляшко.

Нагадаємо, зараз у «червоній» зоні карантину п'ять областей. У МОЗ анонсували, що її незабаром покинуть деякі регіони.

Також повідомлялося, коли може закінчитись нова хвиля коронавірусу в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: