Українцям, які повертаються додому, спростили перетин кордону

Читать на русском
Кабмін спростив припинення кордону для тих українців, які повертаються додому - тепер вони не вирушатимуть на самоізоляцію, незалежно від того, з якої країни повертаються і чи мають COVID-документи.
Фото Ліга

Кабмін спростив припинення кордону для тих українців, які повертаються додому - тепер вони не вирушатимуть на самоізоляцію, незалежно від того, з якої країни повертаються та чи мають COVID-документи.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Нова реальність – нові проблеми: до чого призведе «визнання» «ДНР» та «ЛНР»Визнання Російською Федерацією так званих «ДНР» та «ЛНР» не позбавляє Україну загрози війни.

За його словами, скасовано вимогу обов'язкової самоізоляції та встановлення додатка «Вдома» або обсервації. Це стосується громадян України, які не мають документів про щеплення, негативного тесту на COVID-19 або довідки про одужання.

«Тепер для перетину державного кордону України її громадяни не зобов'язані мати «ковидні» документи: «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат, документ про результати тестування на COVID-19 або сертифікат про одужання від коронавірусу», - зазначив Ляшко.

Скасовано заборону на в'їзд для іноземців, які прибувають із країн Південної Африки. Раніше така норма діяла, щоб уникнути поширення штаму коронавірусу «Омікрон». Громадяни України, які перебували у цих країнах понад 7 днів, мали пройти обов'язкову самоізоляцію.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

При цьому Росія визнала «ЛДНР» у тих кордонах, які були окреслені у їхніх «конституціях» - тобто в межах Донецької та Луганської областей України.

ЄС офіційно ввів санкції проти Росії за визнання «ЛДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: