Мери великих міст звернулися до своїх громадян

Читать на русском

Міські голови крупних міст почали звернулися до жителів своїх міст та закликали зберігати спокій.
Слово і діло

Слідом за мером Києва, міські голови великих міст звернулися до своїх мешканців. Вони закликають зберігати спокій та не панікувати.

«Земляки, будь ласка, без паніки. Найближчим часом, коли буде зрозумілим рівень загрози саме для Дніпра - я повідомлю всі подробиці. Зрозумійте мене правильно. Ніхто не міг повірити в такий рівень цинізму, але все у строю. Залишаємось на зв'язку», - написав мер Дніпра Борис Філатов.

Мер Харкова Ігор Терехов попросив харків'ян не виходити сьогодні з дому.

«У зв'язку з ситуацією, що ускладнилася, школи, садочки та інші установи сьогодні не працюють - до прояснення обстановки. При цьому громадський транспорт працює у штатному режимі», - написав він.

Росія напала на Україну: Кличко звернувся до мешканців столиціРосія напала на Україну. Кличко звернувся до мешканців столиці - залишайтеся вдома. Документи, необхідний мінімум речей. Щоб оперативно, за потреби, дістатися до укриття чи сховища.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук також повідомив, що школи міста не працюватимуть.

«Шановні лучани! Шановні жителі нашої громади! У зв‘язку з безпековою ситуацією навчання в школах та дитячих садочках призупиняється від сьогодні на невизначений період. Вибухи, які чути в місті лунають зі сторони військового аеродрому. Їх походження та обставини встановлюються. Прошу зберігати спокій та по можливості залишатися вдома», - закликав він.

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що у місті всі об'єкти критичної інфраструктури, транспорт, медустанови працюють у штатному режимі. Школи переведено на дистанційне навчання, працюють чергові класи.

«Як укриття для населення, крім об'єктів цивільного захисту спеціального призначення, можуть бути використані підвали, цокольні поверхи, підземні паркінги та інше. Працює оперативний штаб. Координація наших дій з усіма воєнізованими структурами дає змогу тримати ситуацію в Одесі під контролем», - написав він.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у місті провели оперативну нараду з керівництвом міста.

Рішення:

  • перевести навчання у школах та заклади професійно технічної освіти на дистанційний режим.
  • дитячі садки працюють у режимі чергування.
  • працівники, які забезпечують життєдіяльність міста продовжують чітко та злагоджено виконувати свою роботу.

Решту громадян міський голова попросив за можливості залишатися вдома.

«Прошу всіх перевірити укриття, які розташовані найближче до вас. У цей час важливо слідкувати та довіряти виключно офіційним джерелам інформації», - написав він.

Так само школи та дитячі садочки не працюватимуть у Сумах. Мер міста просить залишатися вдома.

«Сьогодні школи і дитячі садочки не працюватимуть. Прошу всіх залишатися вдома. Транспорт працює у штатному режимі. Будь ласка, не панікуємо!», - написав він.

Мер Тернополя просить жителів міста якнайшвидше евакуюватися у захисні приміщення або в підвали вашого будинку.

Мер Івано-Франківська запевнив містян, що вода, каналізація, світло та зв’язок працюють.

«Прошу зберігати спокій! Діти в школу і садок не йдуть! Організації по можливості працюють дистанційно, крім критичної інфраструктури! Допомагаємо військовим!», - написав він.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко записав відеозвернення до мешканців міста.

«Просимо зберігати спокій. Зараз наносяться авіаракетні удари по військовим об'єктам. Біля Черкас поки у нас все спокійно. В першу чергу, прошу залишатись вдома, дітей залишаємо вдома - працюємо на дистанційному навчанні. Усі інші інструкції будуть надані, буду сповіщати. Усе спокійно, прошу вас залишатись вдома всіх й чекати майбутніх інструкцій. Поки в Черкасах все працює в штатному режимі. Чекаємо подальших команд», - заявив він.

У Чернівцях також працюватиме все у звичному режимі, окрім шкіл.

«Хочу закликати всіх до спокою. На сьогоднішній день нам потрібна витримка й холодний розум», - сказав мер у своєму відеозверненні.

Мер Рівного Олександр Третяк заявив, що сьогодні харчоблоки по освітнім закладам міста мають бути готові до роботи й прийому потенційних біженців.

«Звертаюсь до власників автотранспорту, звертаюсь до водіїв, без потреби не виїжджати в місто. Якщо є можливість залишитись вдома - перебувайте вдома для того, щоб не створити транспортний колапс в місті. Будь ласка, для тих хто виїхав в місто, надавайте пріоритет в русі для військового транспорту, а також транспорту який рухається з сигнальними проблисковими маячками. Система охорони здоров'я міста розгорнута в повному режимі, готова надавати першу допомогу для усіх, хто потребує», - наголосив він.

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців і оголосив про запровадження воєнного стану в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: